Selecteaza limba:  RO  EN
CUMPARATURIRESTAURANTEDIVERTISMENTEVENIMENTEPROMOTIICONCURSURILUMEA_COPIILOR

Ikebana

Parter
Decoratiuni Interioare / Suveniruri

Ikebana este tehnica artistica de aranjare a florilor (in vase) dupa anumite principii, arta aranjamentelor florale in stil japonez, arta tablourilor vii.

 

Ikebana este concretizarea cea mai reprezentativa a cultului pentru frumos prezent de-a lungul istoriei in universul spiritual japonez. S-a conformat intotdeauna, faţa de celelalte arte, si pretutindeni situatiilor noi impuse de evolutia simtului estetic al japonezilor.

 

Ikebana este aducerea vieţii vegetale la dimensiunile unei încaperi, unei vaze. Elementele florale dintr-un aranjament sunt puse in vază cu intentia transpunerii lor intr-o noua viaţa, incercandu-se recrearea universului lor natural.

 

Aranjarea florilor este o expresie a vitalitatii, a competitiei neintrerupte dintre viata si moarte, o arta incarcata de simboluri care a devenit o parte indispensabila a interioarelor japoneze. Placerea pentru aranjarea florilor cauta sa exprime pacea sufleteasca, echilibrul din natura si al naturii cu omul. In aranjamentul florilor se urmaresc cateva reguli specifice si necesare cum ar fi forma imperfecta, neregularitatea, infatisarea simpla, saraca, dar in acelasi timp delicata si fragila.

 

Floraria Ikebana adopta aceleasi principii de abordare a frumosului.

Ikebana - Inner 2Ikebana - Inner 1
inapoi la categorie magazin urmator magazin anterior
Harta interactiva
Cartea de oaspeti
Vezi arhiva newsletter
Orar sarbatori 2011
Gold Plaza:
Cora:
         
Cinema City
                    
Management
Divertisment